Astăzi vreau să vă prezint o rețetă de chec marmorat umed cu vanilie și cacao, perfect lângă cafeaua de dimineață sau de după-amiază, pentru gustarea copiilor, sau în orice moment al zilei atunci când aveți pofta de un dulce rapid și cu puține ingrediente.
CITEȘTE ȘI: Chec delicios, plin de gust și arome – Exquis
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 170 ° C. Ungem forma cu ulei/unt și o tapetăm foarte bine cu făină sau folosiți o foaie de copt.
În bolul mixerului, punem untul și zahărul și le mixăm împreună aproximativ 10 minute.
Adăugăm ouăle pe rând, mixând bine după fiecare.
Adăugăm făina amestecată cu praful de copt și sarea, apoi punem și laptele.
Împărțim compoziția în mod egal în doua boluri. În primul vas adăugăm vanilia, iar în cel de-al doilea adăugăm cacao și omogenizăm foarte bine.
CITEȘTE ȘI: Cel mai aromat chec cu zmeură și glazură – Exquis
Turnăm în tava de copt alternând compoziția cu vanilie și cea cu cacao.
Punem forma la cuptor pentru aproximativ 45-50 de minute sau până trece proba scobitorii.
După ce se coace, îl lăsăm 5 minute în formă, apoi îl răsturnăm pe un grătar.
Se lasă să se răcească complet, apoi opțional putem să-l glazurăm cu ciocolată (100 grame) topită la bain-marie cu 2 linguri de ulei.
Punem checul la frigider până când se întărește glazura, apoi îl putem servi!